Zielone curry z łososiem

Zielone curry z łososiem

Grzeje i oczyszcza jelita. Musowo na mrozy. Polecam.

Składniki:

  • Łosoś filet 350g
  • Brokuł 1szt
  • Cebula 1 szt
  • Czosnek 2 ząbki
  • Granat 1 szt
  • Mleko kokosowe light 1 puszka
  • Olej kokosowy 2 łyżki
  • Imbir – 1 łyżeczka startego

Przyprawy: curry i nasiona kopru włoskiego – tych dajemy szczodrze 😉 poza tym kurkuma, pieprz, natka pietruszki, sól.
Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować. Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju kokosowym, dodać czosnek i dalej podsmażać. Dodać imbir, przyprawy i smażyć jeszcze 3-4minuty. Dodać pokrojonego łososia i smażyć aż mięso zrobi się białe. Wlać mleko kokosowe i podgrzewać aż się zagotuje. Dodać ugotowane różyczki brokułu i ziarna granatu. Pasuje do ryżu.



BRAK KOMENTARZY

Zostaw komentarz